Ten przepis należy traktować jako źródło wyjściowe dla poszukiwania własnego smaku. Można tu bowiem dodawać bardzo różne rzeczy. Ja miałam smak na połączenie gruszek i śmierdziucha, a skończyło się na gruszkach w occie z kozim cammembertem. Granat leżał i kusił, więc jak można go było nie dodać, no i w taki właśnie sposób wyszło piękne kolorystycznie i smakowo połączenie.
1 paczka mieszanki sałat
1 opakowanie sera camembert u mnie Turek z koziego mleka
2-3 gruszki w occie
ziarna z granata
opcjonalnie kilka suszonych pomidorów
ocet balsamiczny
oliwa z oliwek
sól, pieprz
Ser i gruszki kroimy, reszte fantazyjne rozsypujemy w misie, zalewamy octem z oliwą, pieprzymy, solimy. Jemy.
Najlepsze ze świeżutką ciabatą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz