Muffiny z czekoladą Milka
I od razu sprostowanie :) nie robię ich z Milką, tylko z tym co akurat mam pod ręką - dziś była to jedna tabliczka gorzkiej i jedna tabliczka czekolady z okienkiem. Przepis wzięty ze strony Milki wieki temu i sprawdzony wielokrotnie. Muffiny zawsze wychodzą pyszne. Jest tylko jeden haczyk ;) gdy chciałam podać tu przepis okazało się, że polskojęzyczna wersja strony milki nie zawiera już przepisów, znalazłam je dopiero na wersji.... czeskojęzycznej :)) no ale ponieważ nasze języki są tak podobne, a przepisy na muffinki są zawsze tak banalne, to nie daję tłumaczenia. Jeśli zaś chodzi o smak muffinków to jest on niebanalny, zwłaszcza gdy są jeszcze ciepłe i czekolada jest w wersji półpłynnej. Mniammmm.P.S. Przepis po polsku:
Idealna ilość na blache do muffinek z Ikea:
Potrzebne będą:
125 g masła
100 g cukru
2 jajka
250 g mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
5 łyżek mleka
2 tabliczki czekolady
Czas:
Przygotowanie: 15 minut
Pieczenie: 25 minut
Rozgrzej piekarnik do 180 ° C. Miękkie masło, cukier,jajka, mleko wymieszaj, dodaj mąkę, proszek do pieczenia i wymieszaj ponownie. Czekoladę połam na małe kawałki i wymieszaj z resztą składników. Wypełnij foremki masą i włóż do piekarnika na 25 minut. Wystudź i podawaj.
Ostatnie zdanie mnie rozśmiesza, bo kto wytrzyma aż wystygną :)
czekoladowe! najlepsze! idealne! *.*
OdpowiedzUsuńta czekolada.. o rany!! chcę tu i teraz!
OdpowiedzUsuńpozdrawiam ciepło,
Szana
www.gastronomygo.blogspot.com
Jak rozkosznie wyglądają!
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
Malwinna