środa, 15 sierpnia 2012

Muffiny z czekoladą Milka


Muffiny z czekoladą Milka

I od razu sprostowanie :) nie robię ich z Milką, tylko z tym co akurat mam pod ręką - dziś była to jedna tabliczka gorzkiej i jedna tabliczka czekolady z okienkiem.  Przepis wzięty ze strony Milki wieki temu i sprawdzony wielokrotnie. Muffiny zawsze wychodzą pyszne. Jest tylko jeden haczyk ;) gdy chciałam podać tu przepis okazało się, że polskojęzyczna wersja strony milki nie zawiera już przepisów, znalazłam je dopiero na wersji.... czeskojęzycznej :)) no ale ponieważ nasze języki są tak podobne, a przepisy na muffinki są zawsze tak banalne, to nie daję tłumaczenia.  Jeśli zaś chodzi o smak muffinków to jest on niebanalny, zwłaszcza gdy są jeszcze ciepłe i czekolada jest w wersji półpłynnej. Mniammmm.




P.S. Przepis po polsku:

Idealna ilość na blache do muffinek z Ikea:

Potrzebne będą:
125 g masła
100 g cukru
2 jajka
250 g mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
5 łyżek mleka
2 tabliczki czekolady

Czas:
Przygotowanie: 15 minut
Pieczenie: 25 minut

Rozgrzej piekarnik do 180 ° C. Miękkie masło, cukier,jajka, mleko wymieszaj, dodaj mąkę, proszek do pieczenia i wymieszaj ponownie. Czekoladę połam na małe kawałki i wymieszaj z resztą składników. Wypełnij foremki masą i włóż do piekarnika na 25 minut. Wystudź i podawaj.

Ostatnie zdanie mnie rozśmiesza, bo kto wytrzyma aż wystygną :)



 Czekolada w roli głównej

3 komentarze:

  1. czekoladowe! najlepsze! idealne! *.*

    OdpowiedzUsuń
  2. ta czekolada.. o rany!! chcę tu i teraz!
    pozdrawiam ciepło,
    Szana
    www.gastronomygo.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Jak rozkosznie wyglądają!

    pozdrawiam

    Malwinna

    OdpowiedzUsuń