Zawsze lubiłam dobrą kuchnię oraz podróże. Pomimo tego, że jestem mamą mogę te pasje kontynuować - nasi Synowie mają podobne upodobania jak my. Na blogu będę opisywać życie naszej czteroosobowej rodzinki - jak jemy, gdzie jemy i co jemy. Smacznego!
czwartek, 16 sierpnia 2012
Wypasione crumble jabłkowe
Wypasione bo w wersji all inclusive :)
Wszędzie widzę crumble, zmobilizowało mnie to do zrobienia własnego, bo co się będę do cudzych zdjęć ślinić .... :)
Do brytfanki wrzucilam resztki ugotowanej kaszy jaglanej, na to obrane i pokrojone jabłka, na to sos truskawkowy dla słodkości, na to kruszonke, na to płatki owsiane. Do pieca na 30 miut mniej wiecej w temperaturze 180-190 stopni. Żeby było bardziej all inclusive serwowałam ze śmietanką zebraną z mleka od zaprzyjaźnionej krowy z cukrem waniliowym. PYSZNOŚCI!!!!
P.S.
kruszonki im wiecej tym lepiej, chyba że ktoś na diecie :)
podstawowe proporcje to:
łyżka mąki
pół łyżki cukru pudru
pół łyżki masła (rozpuszczonego)
Mnożymy to dowolną ilość razy w zależności od tego ile chcemy mieć kruszonki.
Mieszamy byle jak, może być nawet widelcem w kubku albo palcami w miseczce, mają być grudki, nie miksujemy i nie wczuwamy się, im mniej wyrabiania tym lepsza kruszonka. Kruszymy nad potrawą w palcach - i gotowe ;)
jaglanka-jabłka-sos truskawkowy:
zasypane dodatkami:
i wreszcie można jeść:
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
zdecydowanie im więcej kruszonki tym pysznie :))
OdpowiedzUsuń