czwartek, 16 sierpnia 2012

Wypasione crumble jabłkowe





Wypasione bo w wersji all inclusive :)

Wszędzie widzę crumble, zmobilizowało mnie to do zrobienia własnego, bo co się będę do cudzych zdjęć ślinić .... :)

Do brytfanki wrzucilam resztki ugotowanej kaszy jaglanej, na to obrane i pokrojone jabłka, na to sos truskawkowy dla słodkości, na to kruszonke, na to płatki owsiane. Do pieca na 30 miut mniej wiecej w temperaturze 180-190 stopni. Żeby było bardziej all inclusive serwowałam ze śmietanką zebraną z mleka od zaprzyjaźnionej krowy z cukrem waniliowym. PYSZNOŚCI!!!!

P.S.
kruszonki im wiecej tym lepiej, chyba że ktoś na diecie :)
podstawowe proporcje to:

łyżka mąki
pół łyżki cukru pudru
pół łyżki masła (rozpuszczonego)

Mnożymy to dowolną ilość razy w zależności od tego ile chcemy mieć kruszonki.

Mieszamy byle jak, może być nawet widelcem w kubku albo palcami w miseczce, mają być grudki, nie miksujemy i nie wczuwamy się, im mniej wyrabiania tym lepsza kruszonka. Kruszymy nad potrawą w palcach - i gotowe ;)


jaglanka-jabłka-sos truskawkowy:

zasypane dodatkami:
i wreszcie można jeść:

1 komentarz: