Dziś szybka i smaczna przekąska. Póki cukinia jest jeszcze za przysłowiowe grosze możemy eksperymentować ze smakami.
Do przygotowania tego dania wykorzystałam:
1 cukinię średniej wielkości
Panierka to: 2 jajka, pieprz, sól, oregano, czosnek, trochę mleka (aby panierka nie była ciężka)
Zamiast bułki tartej użyłam kupionej w sklepiej z orientalną żywnością panierki do chrupiącego kurczaka.
Cukinię pokroiłam w plasterki, wymoczyłam w masie jajecznej, obtoczyłam w panierce i wrzucałam na dobrze rozgrzaną patelnie z olejem czosnkowym (własnej roboty).
Nie smażyłam długo, bo cukinii wystarczy, że zmięknie a panierka się zarumieni.
Podałam ją z jogurtowym sosem koperkowym. Zniknęła szybciej niż się robiła :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz