czwartek, 6 września 2012

Smażone pieczarki z patelni



Jak zwykle prosty i szybki przepis.
Pieczarek nie myjemy tylko czyścimy (chcemy mieć smażone, chrupkie a nie duszone w wodzie z mycia).
Jeśli są spore to kroimy na dowolne kawałki.
Wrzucamy na DOBRZE rozgrzaną patelnię z tłuszczem.
Smażymy na dużym ogniu aż zrobią się dostatecznie przyrumienione.
Dodajemy łyżkę masła dla smaku, aromatu i własnej przyjemności.
Gdy już kończymy smażenie posypujemy je solą i pieprzem - DOPIERO TERAZ!

Przekładamy na talerz i jemy gorące.
:)


9 komentarzy:

  1. Konkretnie, krótko i na temat. Bez ulepszeń , polepszeń i innych wynalazków. Przepis dobry, właściwy, nie przekłamany. Tak ma być. Wyrazy uznania dla autora...

    OdpowiedzUsuń
  2. Super przepis, bez głupich udziwnień, takie lubię

    OdpowiedzUsuń
  3. Ważna uwaga, aby pieczarek nie myć. Suche szybciej zrumienią się. Dziękuję za przepis, jest doskonały.

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszne.Polecam smarzyc na poczatku na masle klarowanym (na patelni odktrytej najlepiej na teflonowej) ok. 10-12 minut potem dodac jeszcze odrobine normalnego masla sol (mozna trosze wegety) i sluszna porcje czarnego mielonego pieprzu (pieczrki lubia pieprz).

    OdpowiedzUsuń
  5. ja pieczarki smażę bez tłuszczu na suchej patelni, lekko solę i odlewam wodę która zbiera się z wysmażonych pieczarek, smakują rewelacyjnie

    OdpowiedzUsuń
  6. Właśnie przygotujemy pieczarki i są super bo w piątek to jedliśmy

    OdpowiedzUsuń