Zawsze lubiłam dobrą kuchnię oraz podróże. Pomimo tego, że jestem mamą mogę te pasje kontynuować - nasi Synowie mają podobne upodobania jak my. Na blogu będę opisywać życie naszej czteroosobowej rodzinki - jak jemy, gdzie jemy i co jemy. Smacznego!
czwartek, 6 września 2012
Smażone pieczarki z patelni
Jak zwykle prosty i szybki przepis.
Pieczarek nie myjemy tylko czyścimy (chcemy mieć smażone, chrupkie a nie duszone w wodzie z mycia).
Jeśli są spore to kroimy na dowolne kawałki.
Wrzucamy na DOBRZE rozgrzaną patelnię z tłuszczem.
Smażymy na dużym ogniu aż zrobią się dostatecznie przyrumienione.
Dodajemy łyżkę masła dla smaku, aromatu i własnej przyjemności.
Gdy już kończymy smażenie posypujemy je solą i pieprzem - DOPIERO TERAZ!
Przekładamy na talerz i jemy gorące.
:)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
przepyszne!
OdpowiedzUsuńKonkretnie, krótko i na temat. Bez ulepszeń , polepszeń i innych wynalazków. Przepis dobry, właściwy, nie przekłamany. Tak ma być. Wyrazy uznania dla autora...
OdpowiedzUsuńSuper przepis, bez głupich udziwnień, takie lubię
OdpowiedzUsuńWażna uwaga, aby pieczarek nie myć. Suche szybciej zrumienią się. Dziękuję za przepis, jest doskonały.
OdpowiedzUsuńwoow pycha
OdpowiedzUsuńPyszne.Polecam smarzyc na poczatku na masle klarowanym (na patelni odktrytej najlepiej na teflonowej) ok. 10-12 minut potem dodac jeszcze odrobine normalnego masla sol (mozna trosze wegety) i sluszna porcje czarnego mielonego pieprzu (pieczrki lubia pieprz).
OdpowiedzUsuńja pieczarki smażę bez tłuszczu na suchej patelni, lekko solę i odlewam wodę która zbiera się z wysmażonych pieczarek, smakują rewelacyjnie
OdpowiedzUsuńMoja rada - nie wylewaj wody, odparuj ją :)
UsuńWłaśnie przygotujemy pieczarki i są super bo w piątek to jedliśmy
OdpowiedzUsuń